Pelastakaa Kajaanin kaupunginteatteri!

Suomen yhtä arvostetuimmista ja taiteellisesti menestyneimmistä teattereista uhataan kuuden kuukauden lomautuksilla ja henkilökunnan supistamisella puoleen tulevan neljän vuoden aikana.

Toteutuessaan nämä säästötoimenpiteet lamauttaisivat teatterin toiminnan lähes täysin, mahdollisesti jättäisivät teatterin kokonaan vaille valtion tukea sekä olisivat varma kuolinisku koko Oulun läänin kattavalle alueteatteritoiminnalle.

Kainuulaisen politiikan prioriteetit eivät ole kohdallaan.

Esitettyjen suunnitelmien ja lausuntojen perusteella voidaan nähdä, että kajaanilaisilla virkamiehillä ja poliitikoilla ei riitä tahtoa tai ymmärrystä teatterin säilyttämiseksi.

Kyseessä on merkittävä ennakkotapaus.

Kajaanin kaupunginteatterilla ja sen kohtalolla on tänä päivänä mittaamaton symboliarvo. Sen tulevaisuuteen kohdistuva uhka järisyttää teatterielämämme perustaa. Miten käy hauraammissa kantimissa olevien maakuntateattereiden? Aiotaanko niiden kohdalla käyttää tilaisuutta hyväksi kuoliniskun antamiseen säästämisen nimissä? Kajaanin kaupunginteatterin tragedia on Kajaanin kaupungin tragedia ja sen seuraukset tulevat heijastumaan koko maahan.

Asian ainoana valoisana puolena voi nähdä nyt käynnistyvän keskustelun kulttuurin rahoituksesta koko Suomen mittakaavassa:voidaan perustellusti kysyä, onko maamme kattavan kulttuuriverkoston ylläpito mitenkään mahdollista, jos kaikki kulttuuriyhteisöjen harkinnanvaraisesta valtion tuesta kohdistetaan Etelä-Suomeen.

Viesti on selkeä: Kajaanin kaltaisessa muuttotappio-kaupungissa kulttuuri on aivan  väärä alue lähteä säästämään

Allekirjoittamalla tämän poliitikoille ja virkamiehille osoitetun vetoomuksen olet mukana vastustamassa tällaisen ymmärtämättömän säästöpolitiikan harjoittamista maassamme, ja tuet osaltasi Kajaanin kaupunginteatterin henkilökunnan kautta koko suomalaista teatterikenttää.

Käytäthän oikeaa nimeäsi ja sähköpostiosoitettasi! Tarvitsemme sähköpostiosoitetta allekirjoittajan tunnistamiseen, emme lähetä osoitteeseen postia emmekä luovuta osoitetta eteenpäin!

Jos haluat lähettää vetoomusta eteenpäin sähköpostissa tai tulostaa sen, käytä TULOSTETTAVAA VERSIOTA

Nimi:

Sähköpostiosoitteesi:

Ammatti ja paikkakunta

Allekirjoitan sähköisesti vetoomuksen Kajaanin teatterin puolesta käyttäen oikeaa nimeäni.
Kyllä


Huom! Allekirjoita -napin painamisen jälkeen aukeaa mainos-ikkuna, joka tarkoittaa että allekirjoituksesi on mennyt perille palveluumme. Voit sulkea ikkunan ja palata tästä
pääsivulle. Kiitos osallistumisestasi! Pahoittelemme mainosta, mutta joudumme rahan puutteessa turvautumaan mainosrahoitteiseen palaute-palveluun. Halutessasi lisätietoja ota yhteyttä: ville@cncd.fi. Voit myös halutessasi lähettää lomakkeella kysyttävät tiedot suoraan minulle sähköpostilla.